Нов Завет

1 Тимотеј 1:9 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Но го знаеме и тоа дека законите не постојат за да ги контролираат праведните луѓе, туку да ги одвраќаат престапниците, бунтовниците, безбожниците и грешниците. Тие постојат заради луѓе на кои ништо не им е свето, луѓе што сквернават се што ќе стигнат, убијци што се во состојба да си ги убијат дури и сопствените родители!

Прочитајте целосна глава 1 Тимотеј 1

Преглед 1 Тимотеј 1:9 во контекст