Нов Завет

Галатјаните 5:3-9 Свето Писмо: Стандардна Библија 2006 (MK2006D)

3. А му сведочам пак на секој човек што се обрезува дека тој е должен да го почитува целиот Закон.

4. Вие, што посакавте да се оправдува­те со Законот, Го изгубивте Христос, отпаднавте од благодатта;

5. а ние се надеваме и очекуваме оп­равдание од верата преку Духот.

6. Зашто во Христос Исус ниту обрезанието има сила, ниту необреза­ни­е­то, туку верата, која дејствува преку љубовта.

7. Вие трчавте добро: кој ви попречи да не се покорувате на вистината?

8. Тоа убедување не е од Оној Кој ве повика.

9. Малку квас го потквасува целото тесто.

Прочитајте целосна глава Галатјаните 5