Нов Завет

Евреите 10:1 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Мојсеевиот Закон беше само сенка на она што доаѓа, а не суштина на сите добри нешта што Христос ги направи за нас. Со години Му ги принесуваа на Бог жртвите пропишани со Мојсеевиот Закон, но тие што ги принесуваа не можеа да се исчистат.

Прочитајте целосна глава Евреите 10

Преглед Евреите 10:1 во контекст