Нов Завет

1 Коринтјаните 13:2 Свето Писмо: Стандардна Библија 2006 (MK2006D)

Да имам пророчки дар и да ги знам сите тајни, да го имам сето знаење, а и така силна вера, што и планини да пре­мес­тувам, – ако љубов немам, ништо не сум.

Прочитајте целосна глава 1 Коринтјаните 13

Преглед 1 Коринтјаните 13:2 во контекст