Стар Завет

Нов Завет

Јов 15:20-27 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

20. „Нечесниот се измачува во сиот свој век, на насилникот годините му се веќе доброени.

21. Крик на ужасот постојано му се во ушите, додека мирува, врз него напаѓа истребител.

22. Не се надева дека ќе им избега на темнините и знае добро дека му е наменет на мечот.

23. Тој скита наоколу за леб, велејќи, каде е? тој знае дека му наближува денот на темнината.

24. Немир и неволја го заплашуваат, се нафрлаат врз него, како цар приготвен за бој.

25. Тој подигаше рака против Бога, се осмелуваше да Му се противи на Сèсилниот!

26. Со горделиво чело се спушти кон Него, добро засолнет зад дебел штит.

27. Лицето му беше покриено со маст, и го направи да е здебелен својот крст.

Прочитајте целосна глава Јов 15