Нов Завет

2 Јован 1:8-13 Свето Писмо: Стандардна Библија 2006 (MK2006D)

8. Пазете се за да не го изгубите она за кое сте се труделе, туку да добиете пол­на награда.

9. Секој, кој оди предалеку и не останува во Христовото учење, Го нема Бога; кој останува во Христовото учење, тој Го има и Отецот и Синот.

10. Кој доаѓа кај вас и не го носи тоа учење, него не го примајте во вашиот дом и не поздравувајте го;

11. зашто, кој го поздравува, учествува во неговите лоши дела.

12. Вистина, имав многу да ви пи­шу­вам, но не сакав на книга и со мастило, зашто се надевам дека ќе дојдам кај вас и од устата да ви зборувам, та радоста ваша да ви биде полна.

13. Ве поздравуваат чедата на избраната твоја сестра. Амин!

Прочитајте целосна глава 2 Јован 1