Нов Завет

Maтеј 9:17 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Ниту пак некој става ново вино во стари кожни мешини, зашто мешините ќе пукнат и виното ќе истече, а и мешините ќе пропаднат. Затоа, ново вино се става во нови мешини, па така и двете ќе се запазат.“

Прочитајте целосна глава Maтеј 9

Преглед Maтеј 9:17 во контекст