Нов Завет

Јаков 4:11 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Пријатели мои, не зборувајте лошо еден против друг! Кој зборува против својот пријател христијанин или го осудува, тој го напаѓа и осудува Божјиот Закон. А ваша задача е да го исполнувате Божјиот Закон, а не да го оценувате!

Прочитајте целосна глава Јаков 4

Преглед Јаков 4:11 во контекст