Нов Завет

Дела Ап. 26:10 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Така и правев. Имав добиено овластување од Првосвештениците, па многу христијани од Ерусалим одведов в затвор. Кога им се судеше и кога беа осудувани на смрт и јас гласав против нив.

Прочитајте целосна глава Дела Ап. 26

Преглед Дела Ап. 26:10 во контекст