Нов Завет

2 Петар 2:1 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Но имаше и лажни пророци меѓу Израелците, како што и меѓу вас ќе има и лажни вероучители. Тие подмолно ќе воведуваат погубни ереси, свртувајќи се дури и против Господарот што ги откупи. Така тие брзо ќе навлечат врз себе уништување.

Прочитајте целосна глава 2 Петар 2

Преглед 2 Петар 2:1 во контекст