Нов Завет

1 Тимотеј 1:18 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Тимотеј, сине мој, упатствата што ти ги давам се засновани врз пророштвата што претходно се дадени за тебе. Нека те поттикнуваат да се бориш како добар војник,

Прочитајте целосна глава 1 Тимотеј 1

Преглед 1 Тимотеј 1:18 во контекст