Нов Завет

1 Коринтјаните 1:10 Динамичен превод на Новиот завет на македонски јазик (MNT)

Сега, драги пријатели христијани, многу ве молам, во името на нашиот Господ Исус Христос, да изградувате слога меѓу вас, за да не дојде до раздор во црквата. Треба да ги усогласите вашите идеи и планови.

Прочитајте целосна глава 1 Коринтјаните 1

Преглед 1 Коринтјаните 1:10 во контекст