Стар Завет

Нов Завет

Левит (3 Moj.) 20:13 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

Ако маж легне со маж, како со жена, двајцата ќе направат одвратно и гнасно дело; нека и бидат предадени на смртта, тоа е крајна гнасотија.

Прочитајте целосна глава Левит (3 Moj.) 20

Преглед Левит (3 Moj.) 20:13 во контекст