Стар Завет

Нов Завет

Левит (3 Moj.) 19:1-2 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

1. Господ му рече на Мојсеја:

2. „Зборувај му на целото општество на Израелевите синови и речи им: ‘Бидете свети, зашто Сум свет Јас Господ, ваш Бог!

Прочитајте целосна глава Левит (3 Moj.) 19