Стар Завет

Нов Завет

Излез (2 Moj.) 17:2 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

Затоа народот почна да се препира со Мојсеја. Викаа: „Дај ни вода да пиеме!” А Мојсеј им одговори: „Зошто се препирате со мене? Зошто Го искушувате Господа?”

Прочитајте целосна глава Излез (2 Moj.) 17

Преглед Излез (2 Moj.) 17:2 во контекст