Стар Завет

Нов Завет

Излез (2 Moj.) 12:12 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

Имено во таа ноќ Јас ќе тргнам низ Египетската Земја и ќе ги погубам сите првороденци во Египетската Земја, и на човекот и на животното. Јас, Господ, ќе ги казнам и сите египетски божества.

Прочитајте целосна глава Излез (2 Moj.) 12

Преглед Излез (2 Moj.) 12:12 во контекст