Стар Завет

Нов Завет

Битие (1 Moj.) 1:28 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

И Бог ги благослови и им рече Бог: „Плодете се и множете се и наполнете ја земјата, и потчинете ја! Владејте над рибите во морето и над птиците во воздухот и над сите живи суштества што лазат по земјата!”

Прочитајте целосна глава Битие (1 Moj.) 1

Преглед Битие (1 Moj.) 1:28 во контекст