Стар Завет

Нов Завет

Галатите 3:1-5 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

1. О неразумни Галатјани! Кој ве маѓепса вас, пред чии очи Исус Христос е јасно нацртан како распнат?

2. Сакам само ова да го научам од вас: дали Го примивте Духот врз основа на делата на Законот или преку слушањето со вера?

3. Толку ли сте неразумни? Што почнувајќи со Духот, сега сами завршувате со тело?

4. Дали толку многу страдавте напразно? Ако е навистина напразно!

5. А Оној, Кој ви дава Дух и прави силни дела во вас, дали го прави тоа врз основа на делата на Законот или преку слушањето со вера?

Прочитајте целосна глава Галатите 3