Стар Завет

Нов Завет

2 Петар 2:1 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

А имаше и лажни пророци во народот, како што ќе има и меѓу вас лажни учители, кои тајно ќе внесуваат гибелни кривоверства и ќе Го одречуваат Господа, Кој ги откупил, навлечувајќи врз себе брза погибел.

Прочитајте целосна глава 2 Петар 2

Преглед 2 Петар 2:1 во контекст