Стар Завет

Нов Завет

1 Тимотеј 3:2 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

Според тоа, епископот треба да биде: непорочен, маж на една жена, трезвен, разумен, пристоен, гостољубив, способен за поучување;

Прочитајте целосна глава 1 Тимотеј 3

Преглед 1 Тимотеј 3:2 во контекст