Стар Завет

Нов Завет

1 Петар 2:9 БИБЛИЈА (Свето Писмо): Стариот и Новиот Завет (MKB)

А вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ придобиен, за да ги прогласите славните дела на Оној, Кој ве повика од темнина во Својата чудесна светлина;

Прочитајте целосна глава 1 Петар 2

Преглед 1 Петар 2:9 во контекст